Over

Onze werkwijze

Werkwijze

phone mail

Mijn werkwijze is geïnspireerd op het gedachtegoed uit diverse boeken. Hier lees je meer over de theorie en zienswijze die ik hanteer als we samen met jouw hulpvraag aan de slag gaan.

Waar het is begonnen

Aan het begin van je prille leven, toen je afhankelijk en volkomen weerloos was, zijn er momenten geweest waarop je basisbehoeften niet werden vervuld. De pijn die hier het gevolg van was, heb je moeten verdringen met behulp van overlevingsmechanismen. Als kind had je deze overlevingsmechanismen nodig om je te kunnen ontwikkelen. Als volwassene zitten ze je in de weg en zorgen ze er juist voor dat je niet het beste uit jezelf naar boven haalt.

Emoties als overleving

Die overlevingsmechanismen kun je herkennen aan emoties zoals stress, boosheid, verdriet, depressie, angst of onzekerheid. Deze emoties lijken te gaan over het hier en nu, bijvoorbeeld over je ouders, partner, je werkgever of je kinderen. In werkelijkheid zijn ze een bescherming tegen pijn uit het verleden, uit de tijd dat je nog klein en afhankelijk was.

Ander perspectief

Tijdens de bijeenkomsten leer ik je hoe je je bewust kunt worden van situaties in je dagelijks leven waarin je overlevingssysteem de regie over je leven neemt. Ik leer je hoe je de problemen die je ervaart in je dagelijks leven in een totaal ander perspectief kunt zien, zodat er ook oplossingen in beeld komen die je eerst simpelweg niet kon zien. Als je ziet dat jij niet je emotie, overleving bent, kun je weer contact gaan maken met je eigen kern. Dan sta je krachtig in het leven en ontdek je wat het je allemaal te bieden heeft – en wat jij zelf te bieden hebt!

Graag leer ik je hoe je dat kunt doen, omdat ik zelf dagelijks het enorme verschil ervaar. En omdat ik de overtuiging heb dat we allemaal geboren zijn met een speciaal talent en om dat ten volle te leven.

Image
Image