Lezing Sophie Zeestraten

Sophie vertelt op 1 oktober a.s. in Museum Nic Jonk over haar boek Moederziel, dat in juni 2020 verscheen bij AmboAnthos.

Vijf jaar is Sophie als haar moeder van de ene op de andere dag haar gezin verlaat en nooit meer terugkomt. Hoewel Sophie zich haar hele jonge leven afvraagt waarom haar moeder is vertrokken, is ze een modelleerling op school en vliegt ze in no time door haar studie. Eenmaal volwassen heeft ze alles wat ze zich kan wensen: een goede baan, een mooi huis, een lieve man en twee prachtige dochters... maar toch is daar altijd het gevoel van gemis.

Als Sophie op haar veertigste een burn-out heeft, besluit ze het contact met haar moeder te herstellen. Pijnlijke en hoopvolle nieuwe inzichten over vroeger komen aan het licht; het zijn de puzzelstukken die Sophie in staat stellen haar verleden en zichzelf te accepteren.

‘Ik hoop dat mijn verhaal je bewust maakt van de veer- kracht die ieder mens heeft op de momenten dat het leven je uitdaagt. Uiteraard is niet ieders moeder weggegaan toen hij of zij vijf jaar oud was, maar we hebben wél allemaal een verhaal. Dit is het mijne.’

Sophie Zeestraten (1974) studeerde rechten en werkte jarenlang in de advocatuur en bij de overheid. Tegenwoordig heeft ze haar eigen PRI therapie- en coachingspraktijk. Ze woont met haar gezin in Den Haag.

 

datum: 1 oktober 2020
aanvang: 19.00 uur

Boektrailer Moederziel:

Interview Sophie