Beïnvloedbaar door foute mannen – Simone

Foute mannen. Voor veel jonge vrouwen zijn ze woest aantrekkelijk. Zoals voor Simone, een onzeker, beïnvloedbaar meisje dat verhuisd was van een Waddeneiland naar de Kop van Noord-Holland. Daar volgde ze een vwo-opleiding en kreeg ze verkering met een zwaar verslaafde jongen.

Door haar vriendje kreeg ze foute vrienden, spijbelde ze steeds meer en kreeg ze ruzie met haar ouders. Op school presteerde ze steeds slechter. Van vwo ging ze naar havo, vervolgens naar het vmbo, waar ze met moeite haar diploma haalde.

Simone wist niet meer wie ze zelf was. Ze verloor haar authenticiteit en raakte af van haar eigen pad. Ze wist ook helemaal niet meer wat haar eigen pad was, welke vrienden en opleiding bij haar pasten. Ze was zo sterk beïnvloedbaar, dat ze zichzelf kwijt was geraakt.

Trauma van moeder op dochter

Ook Simone’s moeder viel op foute mannen. Ook zij vond zichzelf niet goed genoeg voor een man die haar goed zou behandelen. Simone dacht dat het normaal was om ondergeschikt te zijn aan je partner. Niet alleen haar moeder, maar vele generaties vóór haar moeder dachten dat ook. Ze deden misschien een opleiding, maar stopten daarmee als er kinderen kwamen.

‘Het enige recht van een vrouw is het aanrecht’. In families waarin de Dolle Mina’s in de jaren 60 geen invloed hadden, zijn de moeders blijven geloven dat ze minder waard zijn dan mannen. En dat heeft op de huidige generatie nog steeds een negatieve invloed.

Beïnvloedbare jonge vrouwen

Meiden en jonge vrouwen van circa 15 tot 28 jaar kunnen heel gevoelig zijn voor invloeden van hun partners en vrienden. Als puber en ook nog als jonge moeder zitten ze in een destructieve relatie, omdat ze dat normaal vinden. Ze komen niet op het idee dat ze beter verdienen. Hun vriend of man bepaalt hun leven en ze voelen zich afhankelijk van hem. Een nieuwe start maken is lastig en daar kunnen ze goed hulp bij gebruiken.

PRI-therapie voor verschillende familieleden

De verkering van Simone ging uit en ze kreeg verschrikkelijke spijt. Ze vond zichzelf waardeloos en was erg onzeker. Zo kwam ze bij mij terecht voor een traject Past Reality Integration (PRI). Ze kwam er gelukkig weer bovenop. Ze zit nu op de havo, voelt zich goed en heeft fijne vrienden.

Ook haar moeder is PRI-therapie gaan doen. Niet bij mij, maar bij een collega van mij. Het komt vaker voor dat meerdere familieleden een PRI-traject aangaan, maar dat volgen ze dan altijd bij verschillende therapeuten. Zo wordt de privacy gewaarborgd én kan iedereen zijn eigen proces doorlopen.

Gelukkig waren moeder én dochter goed te helpen. En gelukkig zochten ze hulp bij PRI. Ze kunnen een nieuwe start maken en nu hun eigen keuzes gaan maken.

Ik ben bereikbaar op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 06 23166775 voor hulp.

Image
Image